USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Американська база в Іраку потрапила під повітряну атаку, серед військових є поранені, – ЗМІ

По авіабазі Аль-Асад було випущено дві ракети
Армія США
Контингент США в одній із країн Близького Сходу
Джерело: відкриті джерела

Американська авіабаза Аль-Асад на заході Іраку потрапила під ракетний обстріл. Внаслідок чого п'ятеро військовослужбовців отримали поранення. Про це пише Reuters із посиланням на офіційних осіб США.

Зазначається, що атака сталася на тлі нового витка напруженості на Близькому Сході, коли Іран і його союзники після вбивства високопоставлених членів угруповань ХАМАС і "Хезболла" готуються атакувати Ізраїль.

Як повідомляють джерела, по американській авіабазі було випущено дві ракети "Катюша". Поки неясно, чи була атака пов'язана з погрозами Тегерана помститися за вбивство лідера ХАМАСу.

Новини за темою: Співробітники ООН могли бути причетними до нападу ХАМАС на Ізраїль торік у жовтні

Наразі американці підраховують збитки після атаки. Також чиновники кажуть, що первинна інформація про поранених може змінитися.

Ситуація на Близькому Сході

Як відомо, після вбивства лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганії Іран пригрозив Ізраїлю війною, зазначивши, що за кілька днів розпочне атаку.

Пізніше співрозмовник адміністрації президента Сполучних Штатів Америки заявив, що США готують свої війська у Перській затоці, Східному Середземномор'ї та Червоному морі, щоб протистояти нападу на Ізраїль.

А держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен у розмові з колегами по G7 сказав, що атака Ірану і "Хезболли" на Ізраїль може початися у найближчі 24–48 годин.

У зв'язку з високою напругою командування США вирішило додатково розмістити поблизу кілька військових кораблів і винищувачів. Крім власне авіаносця в ударну групу зазвичай входить щонайменше один крейсер, пара есмінців і кораблі супроводу. Особовий склад однієї АУГ становить близько 7500 осіб.

Читайте також:
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі
США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети
Венс, що підкрадається, Волз, що зачаївся. Як пройшли найнудніші (з двох останніх) дебати у США Венс, що підкрадається, Волз, що зачаївся. Як пройшли найнудніші (з двох останніх) дебати у США
Росія атакувала підстанцію і знеструмила лінію живлення окупованої Запорізької АЕС Росія атакувала підстанцію і знеструмила лінію живлення окупованої Запорізької АЕС