USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Росія атакувала підстанцію і знеструмила лінію живлення окупованої Запорізької АЕС

В Міненерго заявляють, що станція знову опинилася на межі блекауту
ЗАЕС

ЗАЕС

Джерело: відкриті джерела

РФ атакувала підстанцію на Запорізькій атомній електростанції. Через це знеструмлено одну з ліній живлення окупованої Запорізької АЕС. Станція знову опинилася на межі блекауту, заявляють в Міненерго.

У відомстві назвали цю атаку черговим актом російського тероризму, що створив загрозу аварії на окупованій Запорізькій атомній електростанції.

"Вимагаємо негайно виконати резолюцію МАГАТЕ і повернути окуповану АЕС під український контроль. Безпечна експлуатація Запорізької атомної електростанції можлива лише під контролем України", – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

У Міненерго додали: енергетики працюють над ліквідацією наслідків ворожого обстрілу, щоб якнайшвидше відновити повноцінне живлення окупованої АЕС.

Днями у Міжнародному агентстві з атомної енергії повідомили, що одна з підстанцій біля контрольованої РФ Запорізької атомної електростанції, імовірно, зазнала атаки дроном.

У Центрі протидії дезінформації зазначають, що Росія влаштувала на Запорізькій атомній електростанції навчання для своїх пілотів FPV. Стратегічний ядерний об'єкт загарбники використовують як щит. Щобільше, ці пілоти тероризують Нікополь, використовуючи українське місто з цивільними як полігон.

Генеральна конференція МАГАТЕ під час своєї 68-ї сесії 65-ю голосами схвалила резолюцію "Ядерна безпека, захищеність та гарантії в Україні". Співавторами документа виступили 52 країни – члени агентства.

Читайте також:
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі
Підстанцію на Запорізькій АЕС атакував дрон, – МАГАТЕ Підстанцію на Запорізькій АЕС атакував дрон, – МАГАТЕ
Росія модифікувала авіабомби, тепер вони долітають до Запоріжжя Росія модифікувала авіабомби, тепер вони долітають до Запоріжжя
Росія вдарила КАБами по Харкову: Під удар потрапила житлова багатоповерхівка Росія вдарила КАБами по Харкову: Під удар потрапила житлова багатоповерхівка