USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Житель Чернівців готував удари РФ по Буковині: Його затримала СБУ

Житель регіону був російським інформатором і сам запропонував їм свої послуги
Житель Чернівців готував удари РФ по Буковині
Джерело: СБУ

На Буковині Служба безпеки України затримала російського інформатора, який готував повітряні удари по регіону, зокрема по критичній інфраструктурі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як зазначають у спецслужбі, чоловік також намагався вступити до окупаційних угруповань Росії.

"Фігурантом виявився 36-річний мешканець Чернівців, який два роки переховувався вдома від мобілізації. За цей час він дистанційно вийшов на окупантів і запропонував їм свою допомогу у війні проти нашої держави. Щоб підтвердити відданість рашизму, чоловік в ефірі російської чат-рулетки показово підпалив державний прапор України", – кажуть у СБУ.

Як з'ясувалося, пізніше зрадник намагався встановити розташування складів із паливно-мастильними матеріалами на території міста та його околицях. Для комунікації з окупантами фігурант використовував один із російських відеочатів, які контролюють спецслужби Росії.

Новини за темою: Формував "групи підтримки" для прориву російських ДРГ до Харкова: СБУ затримала агента-в'язня

Для конспірації чоловік використовував анонімний акаунт під вигаданим нікнеймом. Але і це його не врятувало. Співробітники Служби безпеки України змогли встановити особу та затримати його.

Під час обшуків у фігуранта знайшли три мобільні телефони, два ноутбуки, планшет і флеш-накопичувачі з фактами розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

Йому оголосили про підозру за двома статтями: ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111 (закінчений замах на вчинення державної зради, вчинений в умовах воєнного стану), а також ч. 1 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Йому загрожує до 15 років в'язниці.

До речі, раніше ми писали, що Служба безпеки України затримала доньку колишнього мера Полтави. Слідство з'ясувало, що вона працювала на "виборчий штаб" партії російського диктатора Путіна.

Також СБУ затримала агента ФСБ, який готував теракти проти військовослужбовців ТЦК у Запоріжжі. У результаті спецоперації на гарячому затримано російського агента, який готував підриви авто співробітників місцевих військкоматів.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Від початку 2024 року на порушення мовного закону в інтернеті поскаржилися понад 400 раз Від початку 2024 року на порушення мовного закону в інтернеті поскаржилися понад 400 раз