USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

500 млн євро з Європейського фонду: Боррель анонсував новий пакет військової допомоги для України

Питання виділення допомоги вже узгоджено на рівні міністрів закордонних справ країн ЄС
Боррель

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель

Джерело: відкриті джерела

Голова зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель анонсував новий пакет військової допомоги для України. Він повідомив про виділення 500 млн євро з Європейського фонду мира для боротьби з російською агресією.

Йдеться про сьомий транш для України з коштів Європейського фонду миру, надання якого, як повідомлялося раніше, блокувала Угорщина. Однак, за словами Борреля, Рада міністрів Європейського Союзу із закордонних справ все ж дійшла згоди про надання Україні чергового траншу військової допомоги.

Також було ухвалено рішення про виділення додаткових 45 мільйонів євро для допоміжної військової місії ЄС для України. Ці кошти планують витратити на підготовку українських військових у Польщі.

Новини за темою: ЄС надасть Україні 18 млрд євро допомоги у 2023 році

Напередодні США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 2,5 млрд доларів. Україна отримає від Сполучених Штатів Америки сотні броньованих машин, системи протиповітряної оборони, ракети, боєприпаси та інше озброєння.

Раніше Велика Британія оголосила про масштабний пакет військової допомоги для України. В нього, зокрема, увійдуть танки Challenger 2, САУ AS90, та "Бульдоги". Польща, як раніше повідомлялося, планує передати Україні танки Leopard. Йдеться про близько 14 одиниць.

Читайте також:
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів Сенат США проголосував за пакет підтримки Україні на понад 60 млрд доларів