Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

За стандартами НАТО: Міноборони розробляє технічні вимоги до турнікетів

Нині українське оборонне відомство активно співпрацює з Комітетом з бойової травми Північноатлантичного альянсу
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони України почало розробляти техніко-функціональні вимоги до турнікетів відповідно до сучасних стандартів НАТО у сфері надання домедичної допомоги на полі бою. Про це інформує пресслужба відомства.

Зокрема вимоги стосуються турнікетів вороткового та важільного типу, оклюзійних торакальних пов’язок і методологій оцінки їхньої відповідності міжнародним стандартам.

"Розробка вимог до турнікетів та їхня сертифікація відповідно до стандартів НАТО є ключовою в нашій стратегії. Це не просто процедура, це – про відданість забезпеченню кожного бійця засобами, які в реальному часі рятують життя на фронті", – зауважила керівниця Департаменту охорони здоров'я Міноборони Оксана Сухорукова.

Тому оборонне відомство активно співпрацює з міжнародними партнерами, зокрема з Комітетом з бойової травми Північноатлантичного альянсу (CoTCCC).

А також подало заявку до NATO Science & Technology Organization на отримання гранту для створення лабораторії з випробування та тестування турнікетів та засобів домедичної допомоги.

Новини за темою: СБУ провела обшуки у виробника аптечок для ЗСУ – є підозра у держзраді

Зауважимо, в березні цього року Міністерство оборони під час аудиту виявило на складах майже 30 тисяч турнікетів. Їх  отримали ще у квітні 2023 року, проте лише через шість місяців військова частина видала перші з них.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом