Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Вороги знову просунулися в деяких населених пунктах на Донеччині

Війська РФ не полишають спроб захопити територію України

Російські військові. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Окупанти вкотре просуваються в Донецькій області і не полишають спроб захопити українську територію. Путінські війська продовжують наступати в низці населених пунктів області, повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що вороги продовжували обмежені наземні атаки на північ і північний схід від Харкова, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Втім, атакували в районі Глибокого, Липців, Вовчанська, Тихого та Гатища. Також продовжили атаки вздовж лінії Куп'янськ – Сватово – Кремінна, проте підтверджених успіхів не мали.

Тривали наступальні операції російських військ 11 і 12 вересня і на Сіверському напрямку в районі Верхньокам'янського та Виїмки. Зокрема просунулися загарбники на північ від Калинівки (на північ від Часового Яру) на західному березі Сіверсько-Донецької донбаської магістралі.

"12 вересня війська РФ продовжили наступати на Торецькому напрямку, але не досягли ніяких підтверджених успіхів. Так звані російські блогери інформують, що окупанти просунулися далі вулицею Центральною у східній частині Торецька і захопили мікрорайон №1, хоча візуального підтвердження цьому не було", – коментують аналітики. 

І додають, що все ж таки путінські війська й надалі наступали в районі Дачного, Нью-Йорка та Нелипівки. А ще просунулися на південний схід від Покровська.

Експерти також посилаються на геолокаційні кадри 11 вересня, які свідчать, що війська РФ просунулися на півдні Українська, намагаючись оточити українських захисників.

До того ж ворог продовжив наступати на схід від Покровська в районі Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля та Гродівки. І на південний схід від Покровська у напрямку Новотроїцького та в районі Новогродівки, Селидового, Михайлівки, Українська та обох населених пунктів під назвою Лисівка.

"Просунулися загарбники й через поля на захід від Красногорівки та на північний схід та південний схід в Гостре (на Захід від Донецька). Та активізували свої давні наступальні дії на захід та південний захід від Донецька", – зауважують в Інституті вичення війни.

Новини за темою: ЗСУ відновили позиції під Покровськом, - ISW

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

Водночас у зведенні Генерального штабу Збройних сил України йдеться, що протягом минулої доби на Краматорському напрямку окупанти атакували чотири рази у районах Часового Яру та населеного пункту Ступочки.

А на Торецькому – за підтримки авіації здійснили шість атак неподалік Нелипівки, Торецька та в районі Нью-Йорка.

Також на Покровському напрямку українські воїни зупинили 36 штурмових і наступальних дій агресора у бік Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селидового та Михайлівки. Найбільша концентрація ворожих атак була в районах Гродівки та Новогродівки. 

Днями ми повідомляли, що ЗСУ відновили позиції поблизу Сіверська, що на Донеччині. Проте війська РФ просуваються вздовж лінії Куп'янськ – Сватове та біля Покровська.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом