Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Водії, важливі зміни! В Україні з 1 листопада діятимуть ПДР зимового режиму

З 1 листопада на дорогах країни діятимуть обмеження швидкості руху для автомобілів до 50 км/год
Джерело: відкриті джерела

В Україні з 1 листопада вводяться нові обмеження швидкості на дорогах. Зокрема у зв'язку з початком зимового періоду, який традиційно є небезпечним для учасників дорожнього руху, швидкість руху буде знижено до 50 км/год.

Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції, сказав, що в зимовий період правила дорожнього руху не зазнають кардинальних змін. Отже, ділянки доріг, де раніше дозволялося підвищення швидкості до 80 км/год, отримають нові знаки з обмеженням до 50 км/год.

"У деяких містах нашої країни, зокрема Києві та Дніпрі, на тих ділянках дорожнього руху, де це дозволяють і дорожні обставини, і безпека дорожнього руху, встановлювались знаки вищого обмеження швидкості. Тобто 80 км/год на літній період. Цей період зараз закінчується, і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості – 50 км/год", – наголошує він.

Білошицький також уточнює, що саме перевищення швидкості водіями є однією із головних причин виникнення аварій на дорогах країни. І попри те що щороку поліція притягує до відповідальності мільйони порушників, їхня кількість не знижується. 

Новини за темою: Сумна статистика: Кількість ДТП з постраждалими у 2024 році зросла на 11 відсотків, – Опендатабот

Додамо, в Україні контроль за дотриманням швидкісного режиму здійснюється за допомогою камер фіксації. Їх нині в країні – понад триста. Функціонують вони у 25 містах та 15 областях держави, окрім областей, де тривають бойові дії.

Читайте також:
У вересні українці купили майже 1200 автомобілів з Китаю
Почалися проблеми: Російські постачальники не можуть завезти в країну до 40% автозапчастин
У транспортно-логістичній сфері через мобілізацію не вистачає 30 тисяч водіїв
Палили авто ЗСУ: У Києві затримали ще чотирьох поплічників РФ