Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60

Почалися проблеми: Російські постачальники не можуть завезти в країну до 40% автозапчастин

Зараз постачання автозапчастин все частіше затримується з Китаю, Європи та США
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Росії почалися проблеми із закупівлею автозапчастин за кордоном. Постачальники не можуть доставити в країну до 30–40% контейнерів з автомобільними запчастинами через проблеми з платежами, розповів голова Російського союзу автостраховиків Євген Уфімцев.

За його словами, раніше деталі вдавалося привезти здебільшого за 15–30 днів залежно від регіону. Однак починаючи з літа ситуація змінилася.

"Тепер доходять за ті ж терміни лише 60–70% контейнерів, а ті, що залишилися, зависають, оскільки оплата за вантаж не надходить відправнику. При цьому іноді гроші технічно не вдається переказати, через що постачання відкладається на невизначений час", – зазначає очільник спілки.

Натомість щоб розв'язати проблему, постачальники шукають нових посередників для оплати. А це, пояснює голова РСА, впливає на ціну запчастин та терміни доставки.

Водночас директор департаменту врегулювання збитків з автотранспорту СК "МАКС" Іван Попов додає, що через проблеми з платежами неможливо планувати терміни доставки. 

Нині постачання автозапчастин все частіше затримується з Китаю, Європи та США. Також вантажі із запчастинами стали частіше не пропускати на митниці.

Експерти припускають, що через проблеми з постачанням запчастини можуть здорожчати. Орієнтовно на 20–30%, але таке зростання цін залежатиме від того, наскільки швидко впораються з проблемою.

Новини за темою: ЄС продовжив індивідуальні санкції проти Росії

Варто додати, що раніше Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції для РФ. Тоді йшлося про низку компаній IT-сфери. Частина з них ввела обмеження, ще частина зовсім покинула російський ринок. Нові штрафні заходи заборонять також американським компаніям надавати будь-яким юридичним особам у РФ послуги з ІТ-консалтингу, проєктування, підтримки та хмарних сервісів.

Читайте також:
У тіні перебуває половина української економіки. А у деяких галузях ця цифра становить 60–70%, – Гетманцев
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Майже 300 об’єктів портової інфраструктури України пошкодили росіяни за останні три місяці
Unilever повністю вийшов з ринку РФ