Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

В Україні запускають автоматичну перевірку даних призовників і військовозобов'язаних

Автоматизація даних торкнеться як чоловіків в Україні, так і за кордоном
Військовий облік
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про запровадження автоматичної перевірки даних про призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Facebook.

Рішення уряду стосується всіх чоловіків віком від 16 до 60 років і спрямоване на вдосконалення військового обліку.

Що зміниться?

– Військовий облік для призовників. Хлопці віком від 17 до 25 років мають бути взяті на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Це стосується як тих, хто проживає в Україні, так і тих, хто перебуває за кордоном.

– Перевірка документів за кордоном. Йдеться про чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном і звертаються за оформленням українського або закордонного паспорта. Вони проходитимуть перевірку дійсності своїх військово-облікових документів через державну електронну систему "Трембіта".

Новини за темою: В Україні військовозобов'язаним почали поштою надсилати повістки

– Внесення до реєстру. Хлопці віком від 16 до 25 років, які проживають в Україні та звертаються за оформленням паспорта, будуть внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів (ЄДРПОУР) без проходження ВЛК.

Також це стосується тих, хто перебуває за кордоном і звертається за оформленням або отриманням паспорта в українських представництвах за кордоном.

– Список громадян. Буде сформовано перелік громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, дані яких мають бути внесені до ЄДРПОУР і підлягають взяттю на військовий облік.

Нагадаємо, згідно з рішенням Кабміну, ті чоловіки, які знаходяться за кордоном, не зможуть отримати посвідчення водія, якщо не оновили військово-облікові дані, не виконавши вимоги закону про посилення мобілізації. 

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
На Рівненщині староста округу й правоохоронець організували заробіток на ухилянтах. Їм оголосили підозру
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком