Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

В Україні оголосили перший тендер на закупівлю вітчизняних FPV-дронів

Торги пройдуть через закритий модуль Prozorro
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Україна вперше оголосила тендер на закупівлю українських FPV-дронів. Про це поінформував віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

У тендері зазначено, що планують закупити 30 комплектів безпілотних авіаційних комплексів у складі мультироторних FPV-дронів типу камікадзе із системою автоматичного утримання курсу на ціль і пристроєм ініціації боєприпасу. 

"Це перша закупівля державою через Prozorro українських безпілотників, ще й супертехнологічних – FPV-дронів, які використовують машинний зір для донаведення на ціль", – зазначається в повідомленні.

Зокрема йдеться про дрони, які можуть атакувати ціль навіть після того як втратять зв’язок з оператором. Проте за умови, що він до цього був наведений.

Уточнюється, що торги пройдуть через закритий модуль Prozorro.

Україна наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе

Раніше в "Укроборонпромі" заявляли, що Україна у 2024 році наздогнала Росію за виробництвом дронів-камікадзе, аналогічних Shahed-131 та Shahed-136. Зокрема, підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва.

У квітні Кабінет міністрів виділив додаткові 15,5 млрд гривень на закупівлю дронів. Вони підуть адміністрації Держспецзв’язку, що займається відповідними закупівлями. Кошти дозволять поставити Силам безпеки та оборони 300 тисяч безпілотників. Це додатковий ресурс до 43,3 млрд гривень, які вже виділили на безпілотники цього року.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції