Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід

Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна
Чоловікам за гроші обіцяли другу групу інвалідності, що давало б їм можливість виїхати за кордон
Джерело: Харківська обласна прокуратура

У Харкові військовозобов’язані чоловіки оформлювали фейкову інвалідність за 29 тис. доларів. Вже затримано жінку, яка їм допомагала. Про це повідомляє обласна місцева прокуратура.

"За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 56-річній жінці за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що жінка повідомляла чоловікам, що нібито має тісні стосунки з лікарями медичних закладів міста Харкова та може "допомогти" з проходженням військово-лікарської комісії.

"Її "клієнтам" мали безперешкодно оформити другу групу інвалідності, що давало б можливість виїхати за кордон. Правоохоронці затримали жінку в порядку ст. 208 КПК України під час отримання обумовленої суми грошей в одному з кафе Харкова", – повідомляють в прокуратурі.

Перевіряється причетність інших осіб до вказаної "схеми". Слідство триває.

Харківська обласна прокуратура

Харківська обласна прокуратура

Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 1 211 200 гривень. Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) та її сина – керівника пенсійного фонду у Хмельницькій області – викрили на незаконному збагаченні на ухилянтах. Під час обшуків у них знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів, прикраси та брендові речі.

Читайте також:
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Економічне бронювання запровадять: рішення ухвалено, – Железняк
Кабмін змінив умови програми "єОселя"