Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

"Укрпошта" передала в доставку понад 20 тис. листів з повістками

Листи надсилають на адреси, які вказані в системах "Резерв+" або "Оберіг"
Джерело: відкриті джерела

"Укрпошта" станом на 9 жовтня передала на доставку військовозобов'язаним понад 20 тисяч повісток. Про це повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський, передає "Українське радіо".

За його словами, листи надсилають на адреси, які вказані в системах "Резерв+" або "Оберіг".

Гендиректор "Укрпошти" заявив, що в повістках поштою немає нічого особливого – вони нічим не відрізняються від судових повісток, документів або штрафів за порушення ПДР, які доставляють поштарі.

"Навіть є адреса – Мелітополь. Зрозуміло, що зараз, на жаль, ми туди не можемо доставити повістку. Але сподіваюсь, що завдяки Збройним силам України рано чи пізно ми це зможемо зробити. Тому так, розсилаємо. Чіткий контроль кожної повістки, вони всі номерні, вони захищені. Тобто це конверт, який захищає особисті дані майбутнього призовника, все чітко моніториться, кожен день відслідковуємо", – розповів він.

Нагадаємо, з 18 липня територіальні центри комплектування мають  право розсилати військовозобов’язаним українцям повістки поштою. Саме до цієї дати минуло 60 днів, які дала влада на оновлення військово-облікових даних.

Закон про мобілізацію, який набув чинності з 18 травня, передбачає, що якщо людина не отримає повістку, то вона повертається до ТЦК. (Або якщо людина протягом 15 днів не з’явиться до терцентру комплектування.)

Після цього ТЦК направляє запит до відділу поліції з проханням здійснити адміністративне затримання правопорушника. Для виконання відводиться п'ять днів.

13 серпня стало відомо, що в Україні військовозобов'язаним таки почали надсилати повістки поштою. 

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?