Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?

На лінії фронту військовому простіше протриматися на енергетиках, мівіні та каві, ніж на продуктах, для яких потрібні спеціальні умови зберігання, зазначає Лакійчук
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Якість харчових продуктів для військових залежить від непрофесійності окремих людей, які займаються постачанням у підрозділи та неорганізованості служби тилу бригад, а інколи й вищого рівня. Про таке у коментарі UWN сказав Павло Лакійчук, керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ".

У харчовому забезпеченні війська існує багато корупційних моментів, але це інша сторона проблеми та вона не стосується якості продуктів. Є, наприклад, корупційні дії окремих офіцерів на місцях, є певні питання, куди потрапляють продукти для військових, які не харчуються у частинах, де вони приписані. Але такі випадки не є системними, каже експерт.

У питанні якості продуктів існують інші проблеми. Наприклад, нерозуміння тиловими службами потреб конкретних підрозділів, які залежать від їхнього розташування, уточнив Лакійчук. Скажімо, військовим на "нулі" не потрібна ковбаса, бо вона потребує спеціальних умов зберігання. 

Багато казенних продуктів, які мали бути поставленими в частини, зіпсувалися у період відключень світла у липні та серпні. 

Тим часом українські військові поскаржилися, що їм видають неякісні продукти. Зокрема консервоване тушковане м'ясо. Після численних скарг журналісти звернулися в лабораторію і з'ясували, що продукти справді не відповідають стандартам якості.

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Російські війська захопили три населені пункти біля Мирнограда Донецької області