Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Українські військові не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн гривень: Результати аудиту

Триває розслідування

Фото ілюстративне

Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

Міністерство оборони та Державна митна служба встановили, що військові не отримали гуманітарну допомогу на 171 млн гривень. Про це пінформувала пресслужба Міноборони.

Зокрема, за даними Держмитслужби, для потреб Збройних сил України через митний контроль пройшли:

  • 424 одиниці транспортних засобів;
  • 476,23 тонни товарів різних найменувань без зазначення вартості;
  • 6,2 тонни харчових продуктів та пластикових гранул.

"Однак у відомстві не змогли підтвердити факт отримання цієї номенклатури військовими підрозділами. Міноборони направило відповідні повідомлення до правоохоронних органів для оцінки правомірності дій окремих посадових осіб за ознаками незаконного збагачення, привласнення майна та зловживання службовим становищем. За даними фактами триває розслідування", – йдеться в повідомленні.

Раніше

Ми писали, що лише за останній квартал 2023 року в Міністерстві оборони України встановили фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 мільярдів гривень. Тоді зазначалося, що найбільшу частину роботи відомства наразі становить аудит і контроль витрачання коштів.

СБУ викрила зловмисників із міста Дніпро, які планували продати до Росії запчастини до винищувачів МіГ-29. Партії цих авіаційних комплектуючих були викрадені на одному з українських підприємств.

Також Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки викрили очільника оборонного заводу, який розкрадав бюджетні кошти на закупівлі запчастин для бойових літаків ЗСУ.

Міністерство оборони України запобігло неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень на закупівлі спеціальних навушників.

Читайте також:
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP
Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T
Нідерланди передали Україні радар для Patriot і анонсували передачу трьох установок
Новий пакет допомоги на 118 млн євро надає Україні Фінляндія