Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Нідерланди передали Україні радар для Patriot і анонсували передачу трьох установок

Не здобувши підтримки союзників, Амстердам передасть Україні лише власну частину елементів зенітної батареї Patriot
Patriot
Джерело: скріншот

Нідерланди передали Україні радар ЗРК Patriot. А незабаром країна відправить три пускові установки. Про це заявив міністр оборони Рубен Брекелманс, передає De Gelderlander.

За його словами, Амстердам нещодавно надіслав Україні радар для Patriot і незабаром будуть передані три пускові установки. Міністр уточнив, що інші країни все ще шукають компоненти для передачі повної системи.

"Ми все ще працюємо над цим", – сказав Брекелманс, додавши, що йдуть переговори з "кількома партнерами".

У Нідерландах зазначили: Міноборони було нещодавно поінформоване, що "союзник не виконуватиме вищезазначене зобов’язання". Яка країна відмовилася від зобов'язань, не вказується.

Допомога Нідерландів

Амстердам невтомно допомагає Україні в боротьбі з агресією РФ, зокрема наданням винищувачів F-16 і навчанням на них українських пілотів. 

Повідомлялося, що країна планує почати відправку Україні літаків F-16 цієї осені. Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявляла, що саме такий графік постачання винищувачів Україні передбачає прописаний план союзників.

Також наприкінці серпня командувач Збройних сил Нідерландів, генерал Онно Айхельсхайм стверджував, що Україна сама має право розпоряджатися, як застосовувати літаки F-16 у війні проти РФ. Мовляв, ЗСУ успішно провели Курську операцію, тож і удари по російській території з наданої Заходом авіації допоможуть українцям у цій війні. 

Разом з тим виділяли Нідерланди й понад 200 мільйонів євро для швидкої доставки Україні засобів ППО і артилерійських снарядів.

До речі, премʼєр-міністр країни Дік Схооф оголосив про новий пакет підтримки на понад 200 мільйонів євро. Це сталося якраз під час візиту політика до Запоріжжя 2 вересня.

Читайте також:
Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ ракетами Storm Shadow без відмашки США, – ЗМІ
Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T
Новий пакет допомоги на 118 млн євро надає Україні Фінляндія
F-16 буде більше, група українських пілотів проходить підготовку в Румунії, – Умєров