Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Українка Оксана Зубковська виборола золото на Паралімпіаді в Парижі в змаганнях зі стрибків у довжину

Це п'ята поспіль перемога українки на Паралімпійських іграх
Оксана Зубковська
Джерело: Reuters

Сьогодні збірна України на Паралімпійських іграх 2024 року здобула другу золоту медаль. В змаганнях зі стрибків у довжину класу T12 тріумфувала Оксана Зубковська. Про це повідомляє сайт Міжнародного паралімпійського комітету.

43-річна Оксана Зубковська здобула чемпіонство у змаганнях зі стрибків у довжину класу T12. Вона вп'яте поспіль стає чемпіонкою Паралімпіад. Золото українка здобула з п'ятої спроби (5.78 метра). Оксана Зубковська встановила новий особистий рекорд сезону.

Ще сьогодні Україна здобула десяту срібну медаль на Паралімпіаді-2024 і першу медаль в академічному веслуванні. Роман Полянський виборов срібло у парних одиночках (клас PR1). Це третя медаль українця у кар'єрі в академічному веслуванні на Паралімпіадах.

Так, українська збірна здобула вже 21 медаль – дві золоті, десять срібних та дев'ять бронзових. Україна у медальному заліку – на 15 місці. Раніше переможцем в плаванні на дистанції 100 м вільним стилем у класі S5 став Олександр Комаров – він завоював першу золоту медаль для України на цьогорічних змаганнях.

Україну на Паралімпіаді представляють 140 спортсменів у 17 видах спорту. Найбільше спортсменів буде у плаванні та легкій атлетиці – 37 та 28 відповідно. Більше ніж 23% представників української збірної – дебютанти Паралімпійських ігор. Загалом у Паралімпіаді візьмуть участь понад 4000 спортсменів, які змагатимуться у 22 видах спорту і розіграють 549 медалей.

Читайте також:
Україна закінчила виступ на Паралімпійських іграх у Парижі, виборовши 82 медалі
Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024
Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі
Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці