Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці

Це перша перемога Дементьєва на Паралімпійських іграх за 12 років
Єгор Дементьєв
Джерело: відкриті джерела

Українець Єгор Дементьєв вперше за 12 років став чемпіоном Паралімпіади-2024 у шосейній груповій гонці серед спортсменів класів С4-5, передає "Суспільне спорт".

Шосейна групова гонка – останній старт для Дементьєва на Паралімпіаді у Парижі. Перед цим він став срібним призером в особистому переслідуванні на треку, але не виборов медалі у гонці з роздільним стартом через падіння.

Фінальним для Дементьєва був старт у шосейній груповій гонці, де він на попередній Паралімпіаді став срібним призером. У Парижі український велосипедист виборов золоту медаль.

На фініші Дементьєв випередив французів Кевіна ле Канффа та Гатьєна ле Руссо, а також нідерландця Мартена ван де Пола, з якими їхав у групі лідерів впродовж всієї дистанції. Ле Канффа, срібного призера Паралімпіади-2024, українець випередив на повний корпус велосипеда.

Це вже 16-те золото України на Паралімпійських іграх-2024.

Кілька днів тому український плавець Андрій Трусов став чемпіоном Паралімпіади-2024. У фінальному запливі на 50 метрів вільним стилем (клас S7) спортсмен здобув золото, закінчивши дистанцію зі світовим рекордом

Читайте також:
Україна закінчила виступ на Паралімпійських іграх у Парижі, виборовши 82 медалі
Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024
Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі
Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України