Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Україна отримала 3,9 млрд доларів від США: Гроші зокрема підуть на зарплати вчителям і рятувальникам

Кошти надійшли через Всесвітній банк
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Україна отримала від Сполучених Штатів Америки 3,9 млрд доларів безповоротного гранту. Кошти були передані через Світовий банк. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Як розповів глава уряду, ці кошти допоможуть у фінансуванні пріоритетних видатків бюджету. Зокрема, йдеться про зарплати вчителям і рятувальникам.

"Це перший транш прямої бюджетної підтримки Сполучених Штатів у 2024 році. Загалом Україна цьогоріч отримає від США 7,8 млрд доларів прямої бюджетної допомоги, що дасть змогу впевнено пройти цей фінансовий період", – зазначив Шмигаль.

Новини за темою: G7 створить фонд допомоги Україні коштом доходів від заморожених активів РФ

Варто нагадати, нещодавно Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет безпекової допомоги для України у розмірі 200 млн доларів за програмою спеціальних президентських повноважень. В пакет увійшли боєприпаси, ракети та інші види озброєння.

Це 20-й пакет адміністрації Байдена та 62-й транш обладнання, яке буде надано із запасів Міністерства оборони України із серпня 2021 року.

Також ми писали, що у Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки знайшли помилки в оцінці надання військової допомоги Україні. Відомство вказувало суму 8,2 млрд доларів – це на два мільярди доларів перевищувало реальну вартість. Таким чином Вашингтон зможе надіслати Києву додаткове озброєння на вказану суму для покриття обсягу допомоги.

Читайте також:
Майже 300 млн доларів надійшло до держбюджету України від Канади
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО
Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram
43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів