Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram

Натомість представник Meta каже, що компанія не згодна з рішенням і розробила чимало інструментів для підтримки батьків та підлітків

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Facebook, материнська компанія Meta, повинна відповідати на позови, подані низкою американських штатів, які звинувачують її у сприянні проблемам психічного здоров'я серед підлітків через залежність від платформ Facebook та Instagram. Таке рішення ухвалив федеральний суддя в Каліфорнії, пише Reuters.

Видання зазначає, що суддя Івонн Гонсалес Роджерс, що базується в Окленді, відхилила спробу Meta припинити ці позови, які подавали ще минулого року. Один з таких охоплює понад 30 штатів, включно з Каліфорнією та Нью-Йорком, інший же ініціювала Флорида.

Роджерс стверджує, що штати надали достатньо доказів про начебто оманливі заяви компанії, аби продовжити розгляд справи. Крім цього, відхилили запити Meta, а також TikTok, YouTube від Alphabet і SnapChat на припинення подібних позовів щодо особистих травм від індивідуальних позивачів. 

"Це рішення дає можливість штатам і позивачам продовжувати збирати докази та потенційно переходити до судового розгляду. Meta має нести відповідальність за серйозну шкоду, яку вона завдала дітям у Каліфорнії та по всій країні", – наголошує генеральний прокурор Каліфорнії Роб Бонта.

До того ж юристи потерпілих називають це рішення "значною перемогою для молоді, яка постраждала від шкідливих соціальних мереж".

Натомість представник Meta каже, що компанія не згодна з рішенням. Мовляв, компанія розробила чимало інструментів для підтримки батьків і підлітків, включаючи нові "Підліткові акаунти" в Instagram з додатковими захистами.

А представники Google відкинули звинувачення. І навели аргументи, що забезпечення безпечного та здорового досвіду для молоді "завжди було ключовою частиною їхньої роботи".

Нагадаємо, з вересня Instagram впроваджує нові заходи безпеки, які стосуватимуться користувачів-підлітків і будуть спрямовані на захист молоді від потенційно шкідливого контенту й надмірного використання платформи. У компанії пояснюють, що зміни почнуться з нових користувачів і поступово охоплять існуючих протягом наступних двох місяців.

Читайте також:
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Як допомогти підліткам уникнути небезпечної поведінки?: Поради психолога
Штрафи від ТЦК: Суди розглянули більше ніж 300 справ
Потужний ураган "Мілтон" дійшов до Флориди: Наслідки жахливі