Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Україна ніколи не діяла проти іноземних армій, крім РФ, – Кулеба про напруження з Малі

Україна, за словами глави МЗС, не прагне до жодних конфліктів із жодною африканською нацією
Джерело: відкриті джерела

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вкотре висловився з приводу ситуації, яка склалася в дипломатичних відносинах між Україною та Малі. Він наголосив, що Київ не прагне жодних конфліктів із жодною африканською нацією. Про це пише Bloomberg.

Глава МЗС наголосив, що Україна ніколи не діяла проти регулярної армії будь-якої країни, крім Росії.

"Ми не прагнемо до жодних конфліктів із жодною африканською нацією. Наша справа – захистити Україну від російської агресії", – заявив Кулеба журналістам у Порт-Луї, столиці Маврикія під час візиту в четвер.

Новини за темою: Америка підтримуватиме Україну, в нас дуже потужні союзницькі відносини, – Єрмак про те, якщо на виборах у США переможе Трамп

Рішення уряду Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною "без надання будь-яких доказів на підтвердження цього рішення вважається поспішним і необґрунтованим", сказав Кулеба.

"Той факт, що уряд Нігеру пішов за прикладом Малі, приводить нас до висновку, що це скоординовані зусилля з ізоляції України", – зазначив він.

Напружені відносини з Малі

Наприкінці липня у Республіці Малі повстанці Туарезького руху заявили, що вбили десятки урядових солдатів і російських найманців з приватної військової кампанії "Вагнер". Бій стався біля кордону Малі з Алжиром.

Пізніше Республіка Малі оголосила, що розриває дипломатичні відносини з Україною через нібито підтримку Києвом повстанців-туарегів, які нещодавно розгромили колону місцевої армії та найманців ПВК "Вагнер".

Водночас українські дипломати повідомили, що малійський уряд не надав доказів про причетність України до підтримки повстанців-туарегів.

Згодом Нігер заявив про негайне розірвання дипломатичних відносин з Україною. Там звинуватили Київ у "підтримці терористичних груп".
Читайте також:
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни
Після Курської операції на Покровському напрямку суттєво поменшало обстрілів, – Зеленський
В Африці фіксують новий спалах мавпячої віспи. Найважча ситуація в Конго