Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

У Португалії спалахнули масштабні пожежі, є загиблі

Окрім загиблих ще 40 людей отримали поранення
Рятувальники гасять пожежу
Джерело: скріншот

У Португалії через спеку спалахнули масштабні лісові пожежі. Відомо вже про загибель чотирьох людей, повідомляє Euronews.com.

Нині в країні оголосили режим підвищеної готовності. А для боротьби з вогнем, який вирує на кількох точках, залучили понад п'ять тисяч пожежників, 600 транспортних засобів та 32 літаки.

Лісові пожежі протягом доби швидко охопили район Авейру на заході Португалії. Вогонь зруйнував будинки та дороги, їх перекрили.

"Чотири людини, серед яких літня жінка та рятувальник, загинули внаслідок лісових пожеж, які охопили округ. Окрім загиблих ще 40 отримали поранення", – йдеться у публікації.

Зазначають і про евакуацію, люди залишають свої будинки в Ковело.

Тим часом президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Брюссель відправить вісім пожежних літаків із механізму цивільного захисту ЄС для підтримки екстрених служб.

А синоптики говорять про спеку – у восьми районах материкової Португалії оголосили жовте попередження. Тож очікується, що умови пожежогасіння залишаться складними.

Новини за темою: Грецію охопили масштабні лісові пожежі, вогонь поширюється з блискавичною швидкістю. Фото

Нагадаємо, Україна також потерпає від масштабних лісових пожеж. Зокрема, вже третю добу на Полтавщині та в Лиманському лісництві (Донеччина) триває ліквідація величезного займання.

Наприклад, в Полтавській області через стихію евакуювали 53 мешканців, вогонь пройшов площу близько 700 га. А в Донецькій – вогонь охопив близько 350 га лісу. Загрози розповсюдження вогню на населені пункти немає.

Теги: пожежа
Читайте також:
Майже половина села Студенок згоріла через масштабну лісову пожежу на Харківщині
Масштабна пожежа внаслідок ворожого удару по промоб'єкту Тернополя: Ліквідація ще триває, містян просять залишатися вдома
Пожежа на ЗАЕС: Експерти МАГАТЕ поки не змогли встановити причину
Грецію охопили масштабні лісові пожежі, вогонь поширюється з блискавичною швидкістю. Фото