Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Майже половина села Студенок згоріла через масштабну лісову пожежу на Харківщині

Знищені або пошкоджені полум’ям 308 будинків
Наслідки пожежі в с. Студенок
Джерело: скріншот

Масштабна лісова пожежа, яка спалахнула на Харківщині в селі Студенок Ізюмського району, наробила чималого лиха – згоріли або були пошкоджені вогнем 308 будинків. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

"Знищені або пошкоджені полум’ям тут 308 будинків – це майже половина села. Згоріла й будівля старостату", – розповів Болвінов.

І додав, що нині поліція фіксує руйнування та збитки, а також працює з тими, хто втратив житло.

Правоохоронці зазначають, що пожежа розпочалася з лісгоспу в Донецькій області, а через сильні пориви вітру з боку Святогірська швидко перекинулася на Студенок.

Нині поліція Донецької області з’ясовує причини займання.

Водночас глава Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що, попри значні руйнування, жителі залишаються в населеному пункті, понад 180 евакуйованих повернулися. 

Створили й гуманітарний штаб, де людей забезпечують необхідною гуманітарною допомогою. Відновила роботу амбулаторія загальної практики сімейної медицини, де працюють лікарі та гуманітарні організації з надання медичної та психологічної допомоги. Також повернули й електропостачання.

"Працівники сільської ради продовжують збирати інформацію про потреби населення. Ізюмська РВА та Оскільська СВА ведуть роботу щодо надання компенсації за пошкоджені домоволодіння в селі Студенок", – заявив Синєгубов.  

Нагадаємо, 2 вересня через масштабну лісову пожежу на Харківщині оголосили евакуацію жителів. В Оскільській ТГ Ізюмського району тривало сильне займання – горіли лісові насадження на площі близько 1200 га.

Згодом вогонь розповсюдився на село Студенок. Тож влада оголосила про евакуацію мешканців, кількість яких сягала понад 200 людей.

Читайте також:
Створював враження "відбудови" зруйнованих окупантами будівель: Затримали експосадовця Купʼянської міськради
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
ЗСУ зачистили лінію наступу в Курській області, тим часом росіяни просунулися на Харківщині
У Харкові розбився вертоліт університету Повітряних сил. Екіпаж загинув