Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Масштабна пожежа внаслідок ворожого удару по промоб'єкту Тернополя: Ліквідація ще триває, містян просять залишатися вдома

Станом на зараз перевищення шкідливих речовин у повітрі та воді не виявили
Рятувальники гасять масштабну пожежу
Джерело: ДСНС України

Окупанти влучили в одну з ємностей паливно-мастильних матеріалів Тернополя. Про це повідомили на брифінгу в Тернопільській ОВА.

"До гасіння пожежі залучили понад 90 рятувальників та понад 20 одиниць техніки. Також залучили два пожежні поїзди з Тернополя та Львова", – сказав начальник ГУ ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей.

Зараз на підприємстві ще палає. Пожежу станом на цю хвилину гасять, триває горіння. Надзвичайники прогнозують, що до кінця дня пожежу мають повністю локалізувати.

Міський голова Тернополя Сергій Надал сказав, що минулося без жертв.

"Станом на зараз перевищення шкідливих речовин у повітрі та воді не виявили. Прошу тернополян обмежити перебування надворі, за можливості закрити вікна у приміщеннях, доки триває гасіння пожежі", – додав мер.

На брифінгу поінформували, що також проведуть заміри формальдегіду й фенолу, але такі заміри потребують більш тривалого часу та обрахунку. Крім того, взяли ще й забір води в Тернополі задля убезпечення небезпечних речовин. Наразі шкідливих речовин не виявили.

Зауважимо, цієї ночі Україна відбивала повітряну атаку РФ. Окупанти запустили дві балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23 та крилату ракету "Іскандер-К". Крім цього, росіяни атакували керованими авіаційними ракетами Х-59, а також 26 ударними БпЛА типу Shahed.

Українська ППО знищила 28 повітряних цілей: одну крилату ракету "Іскандер-К", дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 25 ударних БпЛА Shahed-131/136 у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP