Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

У Польщі триває набір до Українського легіону: Туди вступило вже майже 200 добровольців

Варшава вже підготувала понад 20 000 українських солдатів у рамках навчальної програми ЄС
Джерело: відкриті джерела

У польському Любліні триває набір до Українського добровольчого легіону. Заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський заявив, що в легіон уже записалися 196 осіб.

Він додав, що до легіону можуть вступити всі громадяни та громадянки України. Нині заявки подали майже двісті людей з усієї Європи.

"Якщо буде сформована перша група з кількох сотень добровольців, ми негайно розпочнемо їх навчання", – розповів Залевський.

Міністр нагадав, що Варшава вже підготувала понад 20 000 українських солдатів у рамках навчальної програми Європейського Союзу. При цьому наголосив, що не тільки Польща, але й у всій Європі є охочі вступити до легіону.

"Ми бачимо дуже великий інтерес до цієї ініціативи серед наших громадян. Точні цифри доступні Міністерству оборони тут, але я можу сказати, що станом на п'ятницю, 4 жовтня, цифра становила 196 осіб, які подали заявки з усієї Європи", – уточнив він.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський говорив, що уже кілька тисяч осіб зареєструвалися для вступу до Українського легіону, який формується в країні з громадян України, що проживають за кордоном. 

У липні цьогоріч президент Володимир Зеленський під час візиту до Варшави зустрівся з прем'єр-міністром Дональдом Туском і підписав угоду про гарантії безпеки.

Згідно з домовленостями, на території Польщі буде створено Український легіон, який готуватиме особовий склад Сил безпеки та оборони України. До легіону зможуть приєднатися українці, які тимчасово перебувають за кордоном, зокрема в Польщі.

Пізніше очільник Міноборони Рустем Умєров закликав всіх українців, які зараз перебувають у Європі, приєднатися до Українського легіону.

За словами міністра, добровольці отримають найсучаснішу підготовку від союзників із Польщі, Литви та інших країн ЄС. Також легіон буде оснащений найкращим обладнанням від міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою.

Читайте також:
Добровольці Українського легіону зможуть без проблем перетинати кордон
Допомогли незаконно виїхати з України 27 військовозобов’язаним: Двоє прикордонників ПП "Краковець" отримали підозри
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі