Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

В окупованій Луганській області мобілізованим шахтарям пропонують звільнитися, щоб залишити їх без виплат

Луганські шахтарі, яких примусово мобілізувала російська армія, ризикують лишитися без соціальних гарантій
Шахта
Джерело: відкриті джерела

На території тимчасово окупованої Луганської області шахтарям, яких змусили йти на війну проти України, пропонують звільнитися з роботи. Так роботяги ризикують лишитися без соціальних гарантій. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, співробітникам "Східвугілля", яких примусово мобілізувати до армії РФ, запропонували отримати грошову компенсацію за невикористані дні відпустки, які були накопичені до призову.

Для цього шахтарям потрібно звернутися із відповідною заявою. Однак є нюанс. В ній необхідно повідомити про звільнення за власним бажанням або ж за згодою сторін. Це офіційна пропозиція так званого "мінтопенерго ЛНР"". Як наслідок, чоловіки залишаються без соцгарантій.

"До речі, на період мобілізації трудовий договір з ними призупинений. Пропонують чоловікам добровільно залишитися без будь-яких соціальних гарантій", – повідомив голова Луганської ОВА.

Обіцянки мобілізованим

За даними ЦНС, для ТОТ Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей Путін встановив виплату за підписання контракту зі збройними силами на рівні не менше 400 тис. руб. Проте окупаційним адміністраціям ніде взяти таких коштів, оскільки російська війна проти України повністю знищила промисловий регіон, а перетворення його на сіру зону унеможливило будь-яку економічну активність. Отож гауляйтер ТОТ Донеччини Денис Пушилін вчергове звернувся до уряду РФ за виділенням додаткових коштів на дану програму.

Місяць тому державна дума Росії схвалила законопроєкт про позбавлення громадянства натуралізованих громадян, якщо вони не стануть на військовий облік, що свідчить про нову форму примусу громадян йти на війну проти України.

Росія винайшла ще один спосіб для поповнення "орди". Щоб мобілізувати більше чоловіків, там пропонують винагороду тому, хто приведе друга чи знайомого, або родича до лав збройних сил РФ.

Читайте також:
Нацбанк вирішив зберегти облікову ставку на рівні 13%
З України хотіли вивезти скрипку Страдіварі
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Понад два мільйони іноземців виїхали з Росії впродовж року