Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

У київському метро збільшать інтервали між поїздами через дефіцит персоналу

Інтервали між поїздами будуть збільшені орієнтовно на 45 секунд у пікові години та на одну хвилину в інший час
Київський метрополітен
Джерело: Вечірній Київ

У Київському метрополітені збільшать інтервали між поїздами через дефіцит працівників. Про це інформує пресслужба метрополітену.

Найближчим часом будуть змінені графіки руху поїздів на всіх лініях підземки. Інтервали між поїздами будуть збільшені орієнтовно на 45 секунд у пікові години та на одну хвилину в інший час.

"Наразі в КП "Київський метрополітен" виник гострий дефіцит фахівців робітничих професій. Зокрема машиністів електропоїздів – 83 вакансії, електромеханіків – 48, токарів і слюсарів за відповідними напрямами – 161. Причиною збільшення кількості вакансій є частково вимушена міграція, специфіка професій і мобілізаційна робота у зв’язку з воєнним станом. Зокрема, близько 7% метрополітенівців нині перебувають у лавах ЗСУ, і їхня кількість постійно збільшується", – йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що замінити оперативно фахівців, які працюють у метро, неможливо. Адже лише машиніст електропоїзда до моменту його самостійної роботи на лінії навчається більше ніж 12 місяців.

Частина станцій синьої гілки метро не працює

Окрім збільшення інтервалу між поїздами у київському метро тимчасово закрили кілька станцій. Як повідомлялось, 8 грудня 2023 року рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю, який підтопило. Обмеження продовжаться протягом пів року. 

Пізніше заступник начальника КП "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук повідомив, що у Києві на тлі проблем з перегінним тунелем між станціями "Либідська" та "Деміївська" синьої гілки метро може початися ремонт на ще одній ділянці Оболонсько-Теремківської лінії столичної підземки.

Читайте також:
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі
Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті
Найтеплішим за останні понад 140 років виявився цьогорічний вересень у Києві