Втрати росіян: 6 5 6 7 1 0 (+1150)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Найтеплішим за останні понад 140 років виявився цьогорічний вересень у Києві

Найгарячіше було 1 вересня, коли максимальна температура сягнула +33 градуси
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Києві цьогорічний вересень став найтеплішим за останні понад 140 років. Про це повідомили науковці Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Вчені кажуть, що середньомісячна температура першого місяця осені становила 20,6 градуса, що на 5,7 градуса перевищує кліматичну норму. 

"Цьогорічний вересень став найтеплішим у столиці з 1881 року, перемістивши минулорічний на другу сходинку. За місяць у столиці зафіксували 11 температурних рекордів", – розповідають науковці.

Найтепліше було 1 вересня, коли максимальна температура сягнула +33 градусів. А ось найхолодніше в Києві було 19 вересня. Тоді мінімальна температура під ранок знизилася до +10,4 градуса.

До того ж фахівці зазначають, що вересень у столиці цьогоріч був посушливий. Наприклад, на проспекті Науки випав 21 міліметр опадів, що складає лише 36% кліматичної норми.

До речі, Україну з понеділка накрила пилова буря з Каспію. Синоптики прогнозують, що така ситуація утримається попередньо до п’ятниці. Як діяти в разі погіршення стану якості повітря – розповіли в МОЗ.

Читайте також:
Київ переплатив 160 млн грн за доставку вагонів з Польщі
Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті
Найважче з підготовкою до опалювального сезону в Києві, Одесі й Харкові
Україну накрила пилова буря з Каспію. МОЗ дає рекомендації як діяти при погіршеній якості повітря