Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

У Києво-Печерській лаврі відкрили унікальну культурну програму для військових: Про що йдеться

Програма передбачає моральну і духовну підтримку військових після їхнього повернення з фронту
Києво-Печерська лавра
Джерело: відкриті джерела

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" презентували культурну програму для реабілітації військових – "Духовне відновлення культурою". Про це розповіли в Міністерстві культури та інформаційної політики, повідомляє hromadske.

Нова програма передбачає моральну та духовну підтримку військових після їхнього повернення з фронту. Планується, що це відбуватиметься через занурення військовослужбовців у культурно-історичний простір Києво-Печерської лаври.

"Ми розуміємо, що як військовим складно, так і їхнім родинам. Складно чекати, складно навіть зустрічатися потім (після участі в бойових діях, – ред.)", – заявив тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Він зазначив, що цю практику потрібно також поширити на сім'ї військових, зокрема, на дітей.

У рамках програми військові зможуть перебувати на території лаври до семи днів. Охочі зможуть долучитися до духовних і релігійних практик, майстер-класів і екскурсій. Також вони зможуть поспілкуватися з духовенством, істориками, мистецтвознавцями та археологами.

Карандєєв зазначив, що для капеланів діятиме інша програма.

Під час реабілітації військові зможуть проживати на території лаври. Учасників залучатимуть до археологічних розкопок, майстер-класів з іконопису, огляду експозицій музеїв, дослідження територій Верхньої і Нижньої лаври та її печер у супроводі лекторів-екскурсоводів.

Крім того, військові можуть узяти участь у богослужіннях і поспілкуватися з духовними наставниками та ченцями.

Також програма включає в себе "День у лаврі для військового". Цей захід передбачає екскурсії з відвідуванням святинь Києво-Печерської лаври по групах військових до 20 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд під час позачергового засідання 9 серпня ухвалив постанову, яка внормовує питання щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців і рятувальників.

Читайте також:
72-га ОМБр імені Чорних Запорожців, яка понад два роки боронить Вугледар, отримала нового комбрига
"Правоохоронець-невдаха" тричі намагався переправити через кордон двох військовозобов’язаних: Тепер він постане перед судом
В Україні готують новий формат повісток
Правоохоронці відкрили майже 200 проваджень через підпали автівок військових