Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

У держсистему трансплантацій поступило майже 340 заяв про згоду на посмертне донорство

Після смерті проводиться вилучення анатомічних матеріалів із тіла особи для трансплантації та/або виготовлення біоімплантатів
Джерело: відкриті джерела

В Єдиній державній інформаційній системі трансплантацій (ЄДІСТ) зареєстрували 339 заяв про згоду на посмертне донорство органів. Про це розказали в Українському центрі трансплант-координації, пише Interfax-Україна.

В заявах йдеться про згоду на вилучення анатомічних матеріалів із тіла особи для трансплантації та/або виготовлення біоімплантатів. Після визначення стану як незворотна смерть, смерть мозку або біологічна.

Також в центрі трансплантації повідомили, що на сьогодні в інформаційній системі не зареєстровано жодної заяви про відмову від посмертного донорства. 

Новини за темою: Одеські лікарі провели унікальну операцію на пораненому кулею серці дитини

Нагадаємо, в кінці січня у Львові провели другу операцію з пересадки легень від посмертного донора і першу, яку українські лікарі зробили самостійно без допомоги іноземних колег.

Історичну операцію, яка тривала 16 годин, провела команда Першого медоб'єднання Львова на чолі з кардіохірургами Романом Домашичем та Ігорем Гуменним.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні