Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком

Обмеження щодо Voice of Europe увійдуть до 14 пакета європейських обмежень проти Росії
Джерело: відкриті джерела

Євросоюз внесе до санкційного списку медіаплатформу Voice of Europe, яку пов'язують із нардепом-зрадником Віктором Медведчуком. Ресурс причетний до спроби втручання у вибори до Європарламенту. Про це заявила віцепрезидентка Європейської комісії Віра Юрова, передає Seznam Zpravy.

За словами Юрової, обмеження щодо Voice of Europe увійдуть до 14 пакета європейських обмежень проти Росії, над якими вже триває робота в Євросоюзі.

Також до чорного списку можуть потрапити Віктор Медведчук і його соратник Артем Марчевський, який і є керівником Voice of Europe. З такою пропозицією виступає Чехія.

Новини за темою: США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства

Юрова зазначила, що вона поки не знає, чи потраплять Медведчук і Марчевський під санкції, але Voice of Europe точно буде в 14 пакеті.

Скандал навколо медіаресурсу

Як відомо, на початку весни Чехія викрила російську мережу, яка за допомогою медіаплатформи Voice of Europe намагалася вплинути на результати майбутніх виборів до Європейського парламенту.

Через Voice of Europe агентура підкуповувала проросійськи налаштованих європейських політиків і поширювала проросійські ідеї з метою дискредитації України та її прихильників у Європі. За інформацією чеських спецслужб, Медведчук, імовірно, фінансував медіаплатформу, що призвело до накладення чеських національних санкцій на її керівника Марчевського.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський
РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони