Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді

Загалом НОК створив цілий список рекомендацій для українців під час Олімпійських ігор
Прапор НОК України
Джерело: відкриті джерела

Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту оприлюднили рекомендації для українських атлетів щодо можливих контактів із росіянами та білорусами під час Олімпійських ігор-2024 у Парижі. Про це йдеться на сайті НОК.

Про що йдеться в рекомендаціях?

Насамперед Національний олімпійський комітет рекомендує спортсменам з України утриматися від прямих контактів із представниками країн-агресорів, які можуть спричинити провокаційні дії.

У разі спроб провокаційних дій з боку росіян чи білорусів, українців просять доповідати про це вищим за посадою особам та керівництву офіційної делегації.

Також рекомендується:

  • не брати участі в будь-якому спілкуванні в соціальних мережах і дискусіях з нейтральними атлетами (AIN) РФ і РБ, не ділитися і не реагувати на контент AIN РФ і РБ, не публікувати загальні фото і відеоматеріали як по змаганнях, так і поза змагальним періодом;
  • дотримуватися правил участі в змаганнях відповідних міжнародних спортивних федерацій, наскільки це необхідно для забезпечення виконання мінімальних вимог відповідності участі в змаганнях поряд з AIN РФ і Білорусі;
  • під час і поза церемоніями нагородження та квітковими церемоніями, наскільки це можливо, триматися на відстані та дистанціюватися від будь-яких контактів з ними, а також утриматися від спільних фото або відео, якщо це не регулюється правилами;
  • утриматися від пресконференцій, ефірів, інтерв'ю та інших заходів до і після змагань із представниками РФ і РБ;
  • у разі виявлення порушень умов допуску до ОІ-2024 AIN РФ та РБ, сформульованих Виконкомом МОК та/або встановлених відповідними міжнародними спортивними федераціями, зафіксувати факт порушення нейтрального статусу та рекомендованих умов участі AIN РФ та РБ, інформувати вищу за посадою особу, керівництво офіційної делегації, відповідні міжнародні спортивні федерації та Оргкомітет ОІ-2024.
Новини за темою: Визначили дату жеребкування футбольного турніру Олімпіади-2024: Україна вперше візьме участь

Водночас спортсменам, які є співробітниками ЗСУ, Міноборони або інших військових формувань, також рекомендують дотримуватися рекомендацій відповідних органів.

Олімпіада у Парижі

Як відомо, Олімпійські ігри 2024 року відбудуться у столиці Франції місті Парижі з 26 липня до 11 серпня. Естафета олімпійського вогню розпочалася у квітні.

Раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон планує досягнути припинення вогню у всіх воюючих країнах світу під час Олімпійських ігор.

Що стосується російських представників, вони можуть зустрітися на змаганнях з тенісу, оскільки Міжнародна федерація тенісу (ITF) допустила російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх.

До того ж на Олімпіаді можуть бути представлені інші атлети з РФ, зокрема, ті, хто не відповідає вимогам нейтральності.

Читайте також:
РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні