Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство

Йдеться про широкий спектр відносин: від торгівлі до культури

Політики Кулеба й Кемерон під час зустрічі

Джерело: Посольство Великої Британії в Україні

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до Києва дав старт переговорам про британсько-українську угоду про сторічне партнерство. Про це поінформували в пресслужбі британського уряду.

Зокрема, мовиться про широкий спектр відносин: від торгівлі до культури.

"Міністр розпочав переговори з Україною щодо 100-річного партнерства – нової угоди, яка побудує міцні зв'язки між нашими двома країнами у всьому спектрі стосунків: від торгівлі, безпеки та оборони до науки та технологій, освіти, культури та багато іншого", – йдеться у повідомленні.

Водночас у посольстві згадали й про те, що Кемерон у Києві віддав належне стійкості українців перед російськими атаками.

Глава британського МЗС зауважив, що війна є викликом для всього цього покоління, а Україна не може боротися з нею сама.

Новини за темою: Велика Британія виділить Україні найбільший в історії пакет військової допомоги

Партнерство України з Великою Британією

Додамо, наприкінці квітня Верховна Рада ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії й Північної Ірландії. 

Цей документ має поглибити участь України в глобальних ланцюгах постачань, сприятиме розвитку малого й середнього бізнесу та участі жінок у цифровій економіці. Крім того, має зменшити перешкоди для участі у глобальній цифровій торгівлі.

Цю угоду називають "угодою нового покоління", адже держави у світі дедалі сильніше регулюють цифрову сферу. До речі, Україна стала другою країною у світі, з якою Велика Британія підписала Угоду про цифрову торгівлю. Першою – був Сінгапур.

А ще раніше Велика Британія та Україна підписали нову оборонну угоду для заохочення співпраці в оборонних та промислових питаннях. Угоду погодили в межах найбільшої торговельної місії Великої Британії в Україні після повномасштабного вторгнення Росії.

І нагадаємо, що в середині січня президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали угоду про гарантії безпеки, яка передбачає обмін розвідувальними даними, медичну та військову підготовку, а також оборонно-промислове співробітництво.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали