Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex

Ймовірно, засоби ППО спрямують на захист Харкова та області

ЗРК Patriot. Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер анонсував передачу додаткових систем Patriot, IRIS-T та нових систем протиповітряної оборони малого радіуса дії Skynex під час візиту на Харківщину. Про це поінформувало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Єґер разом з міським головою Ігорем Тереховим та головою обладміністрації Олегом Синєгубовим відвідали Харків, який щодня обстрілюють російські окупанти. Місцева влада показала, як живуть мільйони українців у великому місті з блекаутами, сиренами та вибухами.

"Німеччина є одним зі стратегічних партнерів України у військовій допомозі. Посол Мартін Єґер анонсував додаткові системи Patriot, IRIS-T та нові системи протиповітряної оборони малого радіуса дії Skynex", – йдеться у повідомленні.

Окрім посилення ППО, підготовки до опалювального сезону та відновлення регіону та України в цілому Німеччина допомагає Харкову відбудовувати освітню інфраструктуру. Зокрема уряд ФРН допоможе встановити нові вікна університету ім. Каразіна, що вибило внаслідок ракетної атаки Росії 2 січня.

13 квітня Німеччина оголосила, що негайно передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot. Міноборони країни уточнило, що систему передадуть на додаток до вже поставлених і запланованих систем протиповітряної оборони.

Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен