Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

США та інші країни НАТО не хочуть бачити Україну членом альянсу, – Ердоган

Це не ті питання, з якими потрібно поспішати, каже президент Туреччини про вступ України до блоку
Джерело: відкриті джерела

Туреччина не планує поспішати з розглядом питання про вступ України до НАТО. А частина учасників виступають проти членства України в блоці. Про це в  інтерв'ю NBC News заявив президент Реджеп Тайїп Ердоган.

За його словами, США та інші країни Північноатлантичного альянсу "не хочуть, щоб Україна була державою-членом".

"Це не ті питання, з якими потрібно поспішати. І коли ми ухвалюємо рішення, завжди враховуємо позицію інших країн – членів НАТО, ми обговорюємо ці можливі питання за столом і приймаємо остаточне рішення відповідно", – заявив турецький лідер.

Однак Анкара стежитиме за розвитком подій, обговореннями і дійде остаточного рішення у цьому питанні. При цьому Ердоган згадав, що відносини Росії з Туреччиною продовжуються у політичній, економічній, культурній сферах, а також у сфері оборонної промисловості.

"У них (стосунках з РФ, – ред.) багато вимірів, і наша солідарність, наша взаємодія триває і з кожним днем ці відносини розширюються в економічному плані", – додав він.

Водночас президент України Володимир Зеленський, сподіваючись прискорити закінчення війни, прагне схилити лідера Сполучних Штатів Америки до рішучих дій і дати можливість Києву вступити в переговори з позиції сили. Так, глава української держави чекає від Джо Байдена запрошення України до Північноатлантичного альянсу.

План перемоги, який Володимир Зеленський презентує у США, має чіткі кроки, які б Україна хотіла побачити від союзників задля досягнення миру. Серед іншого частиною плану є вступ України до НАТО, розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також:
Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон
"Тефлоновий Марк" на прізвисько "Гудіні". Що ми знаємо про нового генсека НАТО?
Падіння російських дронів: НАТО посилило моніторинг повітряного простору Румунії
Зеленський з Ердоганом обговорили безпеку в Чорному морі