Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

YouTube оновлює Shorts: Довжина коротких відео збільшиться до трьох хвилин

Нові Shorts стануть доступними з 15 жовтня
Фото ілюстративне
Джерело: скріншот

Компанія YouTube анонсувала оновлення Shorts, довжина яких збільшиться до трьох хвилин. Починаючи з 15 жовтня 2024 року можна буде завантажувати короткі відео з довшою тривалістю, повідомляється на YouTube Official Blog.

"Розглянувши відгуки авторів, збільшуємо довжину коротких відео Shorts. Ці інструменти дадуть змогу виразити себе, отримати натхнення, глибше зануритися та бути в курсі останніх тенденцій", – кажуть розробники.

Тепер усі відео у вашому каналі, зокрема вертикальні, завантажені до 15 жовтня цього року, визначатимуться як довготривалі.

Якщо користувач бере участь у Партнерській програмі YouTube, то й надалі зможе їх монетизувати та отримувати дохід від оголошень на сторінці перегляду. В іншому разі перегляди нових відео Shorts враховуватимуться відповідно до вимог участі в Партнерській програмі YouTube.

Уже після 15 жовтня можна буде завантажувати короткі відео Shorts тривалістю до трьох хвилин у додатку YouTube Студія або на комп’ютері. Це стосується як квадратних, так і вертикальних роликів.

Зараз в YouTube Shorts відсутня можливість створювати короткі відео тривалістю більше ніж 60 секунд. І щойно послуга стане доступною, користувачі отримають інформацію про оновлення.

"Нам знадобиться кілька тижнів, щоб оновити роботу всіх місць, де з’являються короткі відео Shorts: сторінки каналу, головну сторінку й розділ із рекомендаціями наступних відео. Тому завантажені нові короткі ролики тривалістю від однієї до трьох хвилин можуть не відображатися як короткі на сторінці каналу, а дані про трафік від них можуть не показуватися в YouTube Аналітиці", – попереджають у компанії.

Разом з тим нині в коротких відео Shorts понад 60 секунд не можна використовувати музику й відеоконтент, які захищені авторським правом. Якщо зробити це, ролик буде заблоковано й глядачі не зможуть його переглядати. 

А від серпня додаток YouTube Music запустив нову функцію "Особисте радіо". Це дозволить транслювати щоденні плейлисти на основі улюблених мелодій користувачів для інших людей.

Читайте також:
Хромінг – нова загроза для підлітків: Що потрібно знати
Instagram запускає нові заходи безпеки, але поки що для підлітків
Meta заблокує доступ для RT та інших державних ЗМІ Росії
У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми