Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Падіння російських дронів: НАТО посилило моніторинг повітряного простору Румунії

Польоти відбуватимуться винятково над територією альянсу
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Північноатлантичний альянс розпочав додаткове спостереження за повітряним простором Румунії. Для цього залучили літак дальнього радіолокаційного стеження (AWACS), пише "Європейська правда".

Такі рішення про польоти AWACS ухвалили за рекомендацією верховного головнокомандувача Об’єднаних збройних НАТО в Європі.

"Це допоможе підтримати посилену присутність блоку в регіоні і відстежувати російську військову активність", – пояснили в Об’єднаному командуванні Військово-повітряних сил альянсу.

Водночас літаки вказаного стеження моніторять російську військову активність на кордонах НАТО. Крім того, посилюють здатність Бухареста реагувати на повітряні загрози поблизу кордонів країни.

Разом з тим польоти відбуватимуться винятково над територією альянсу і проходитимуть з авіабази "Превеза" в Греції.

Варто наголосити, що за останні тижні в Румунії почастішали випадки порушення повітряного простору російськими "Шахедами". Уламки дронів час від часу виявляють у прикордонних районах.

Приміром, 31 липня Бухарест повідомив, що знайшов нові уламки БпЛА на своїй території після атаки на Україну. Зазначалося, що пошукова група працювала на румунському березі Дунаю. А уламки впали за межами поселень, тож люди та інфраструктура не постраждали.

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон
"Шахеди" можуть атакувати Україну щоночі, – розвідка
Російські війська вдосконалили свою тактику і захоплюють території на сході України з небаченою швидкістю, – The Washington Post