Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Шпигував за артилерією ЗСУ поблизу Часового Яру: СБУ затримала інформатора РФ

Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна
Слідчі дії
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України затримала інформатора РФ, який шпигував за артилерією Збройних сил України поблизу Часового Яру на Донеччині. Про це поінформували в пресслужбі СБУ.

Зловмисник хотів виявити бойові позиції артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, які намагаються захопити Часів Яр. Цікавили ворога й локації найбільшого зосередження військової техніки та складів з боєприпасами Сил оборони.

52-річний мешканець прифронтової Дружківки пішов на співпрацю з країною-агресоркою дистанційно. Для вербування окупанти задіяли його знайомого, який у 2014 році виїхав з України в Росію, а згодом вступив до бригади оперативного призначення Росгвардії.

"На тимчасово захопленій частині території Донеччини бойовик виконував функцію "зв’язкового" і передавав дані росіянам. Ворожого агента викрили в Дружківці, а під час обшуків вилучили мобільний телефон та сім-карти, які він використовував для комунікації з агресором", – йдеться у дописі.

Telegram СБУ

Затриманому повідомили про підозру в державній зраді, він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

До речі, навесні Служба безпеки України затримала інформатора вагнерівців, який шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Фігурант відстежував позиції Збройних сил України в Краматорському районі.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції