Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Що робити українцям, щоб пережити опалювальний сезон-2024/2025: Поради енергетиків

Перевірте, чи готові ви до холодів: опалення, електрика, згуртування
Джерело: відкриті джерела

Україна готується до надзвичайно важкої зими, адже через російські атаки на енергетичну інфраструктуру можливі перебої з електропостачанням та опаленням. Міністерство регіонального розвитку рекомендує українцям, як підготувати свої домівки до холодів:

  • Для зменшення тепловтрат потрібно провести профілактику металопластикових вікон, ущільнити вікна та двері. Для того щоб зосередити тепло в одному місці, варто визначити одну кімнату для обігріву у разі надзвичайної ситуації. 
  • Перевірте обладнання, викликавши фахівця для перевірки розеток, проводки та електроприладів. Якщо у вас індивідуальне опалення, обов’язково проведіть технічне обслуговування котла, щоб забезпечити його безперебійну роботу.
  • Підготуйте батареї, відсунувши меблі від них, зібравши штори та знявши декоративні панелі. Наклейте тепловідбивний екран на стіну за батареями, щоб підвищити ефективність обігріву.
  • Підготуйте додаткові джерела тепла, перевіривши стан теплої підлоги, обігрівачів та кондиціонера. Проведіть технічне обслуговування кондиціонера та дізнайтесь, чи може він обігрівати приміщення та при яких температурах.
  • Разом із сусідами утепліть під’їзд та будинок, прослідкувавши за збереженням тепла у під’їздах, підвалах та горищах. Утепліть трубопроводи та переконайтеся, що всі вікна та двері щільно зачинені.
  • Об’єднайте домогосподарства, підготувавши план дій у разі надзвичайної ситуації. Домовтеся з родичами, сусідами та друзями про спільні дії для обігріву, щоб разом забезпечити тепло та комфорт у своїх оселях.

Своєю чергою експерти кажуть, що складність проходження опалювального сезону-2024/2025 залежатиме від багатьох факторів, але українцям варто готуватися до найгіршого сценарію. 

До речі, сьогодні, за словами київського міського голови, має розпочатися опалювальний сезон у столиці.

Читайте також:
Опалювальний сезон-2024/2025: Коли українцям чекати тепла в оселях
З 14 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон
Коли розпочнуться відключення електроенергії, скільки часу ми будемо без світла взимку. Прогнози експертів на опалювальний сезон
Найважче з підготовкою до опалювального сезону в Києві, Одесі й Харкові