Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

СБУ затримала російського агента, який "зливав" координати аеродромів та військових шпиталів у Донецькій області

Чоловік раніше виділявся антиукраїнськими настроями
Джерело: СБУ

Служба безпеки України затримала російського агента, який передавав окупантам місця розташування аеродромів та військових шпиталів. Ці дані РФ використовувала для завдання ракетних ударів.

Агентом РФ, якого завербувала російська розвідка, виявився житель Краматорська. Російська спецслужба помітила його у соцмережах через антиукраїнські коментарі. Служба безпеки встановила особи представника країни-агресора та його поплічника з Донеччини і поетапно задокументувала їхні злочини.

"Встановлено, що куратор надсилав агенту гугл-карти районів, які його цікавили. Інформатор наносив на карти розвіддані, додавав опис та пояснення, після чого передавав російській спецслужбі. Співробітники СБУ затримали фігуранта за місцем проживання. У затриманого вилучено телефон та комп’ютерну техніку, які він використовував для листування з агресором. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", – заявили у спецслужбі.

Російський агент наразі перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нещодавно суд засудив юриста-колаборанта з Донецької області до 14 років в'язниці. Він "зливав" дані РФ про базування українських військ і мав намір утекти в Росію. 

Перед цим Служба безпеки України затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Дніпропетровщині. Зловмисники готували координати для російських авіаударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури області.

Також ми писали, що довічне увязнення загрожує й агентурній групі ФСБ, яка розвідувала локації систем ППО в Одесі. Цікаво, що у своїй діяльності задля конспірації зловмисники використовували перуки.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів