Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

СБУ затримала кілера ФСБ, який спробував вбити посадовця Мелітопольської міськради

Російський найманець підстеріг жертву у під'їзді будинку та завдав чоловіку кілька ударів молотком по голові
Затримано кілера ФСБ, який намагався вбити посадовця Мелітопольської міськради
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Українські спецслужби затримали кілера ФСБ, який здійснив замах на посадовця Мелітопольської міськради та намагався втекти. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, у червні 2024 року мешканець окупованого Мелітополя свідомо пішов на співпрацю з ворогом. Після проходження курсу спеціальної підготовки у навчальному центрі ФСБ Росії чоловік отримав завдання вбити посадовця Мелітопольської міськради, який мешкав у Запоріжжі.

Для виконання цього доручення підозрюваний прибув до Запоріжжя, видаючи себе за переселенця. Відстежував адреси роботи та проживання своєї жертви, вивчив основні маршрути її пересування.

Він підстеріг посадовця у під’їзді житлового будинку та завдав йому декілька ударів молотком по голові. Попри отриманні травми, потерпілий вижив.

Після вчинення злочину підозрюваний планував повернутися на тимчасово окуповану територію Запорізької області через країни Євросоюзу, проте був викритий та затриманий правоохоронцями. Наразі за рішенням суду він перебуває під вартою.

На початку вересня Служба безпеки України викрила та нейтралізувала агентурну мережу ФСБ, яку координував колишній народний депутат. Агенти планували серію підривів на шляхах "Укрзалізниці", зокрема на Київщині, через яку ЗСУ перекидають техніку та особовий склад на фронт. Крім того, завданням диверсійної групи було збирати дані про українських діячів, які цікавили російську спецслужбу.

Минулого року Печерський районний суд Києва призначив 12 років тюрми з конфіскацією майна організатору диверсійно-розвідувальної групи ГРУ за підготовку до вбивства тодішнього міністра оборони Олексія Резнікова та голови ГУР МО Кирила Буданова.

Читайте також:
Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми
СБУ заочно повідомила про підозру головному конструктору російських дронів ZALA та "Ланцет"
Українські спецслужби викрили мережу підпільних брокерів Webmoney, які фінансували російську агентуру в Україні
СБУ затримала демобілізованого строковика ЗСУ, який почав працювати на воєнну розвідку РФ