USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

Російського кілера, що планував вбивства Резнікова та Буданова, засуджено до 12 років позбавлення волі

За вбивство кожного кілеру пропонували від 100 до 150 тисяч доларів
Кілер затримання_1
Джерело: Telegram СБУ

Печерський районний суд Києва призначив 12 років тюрми з конфіскацією майна організатору диверсійно-розвідувальної групи ГРУ за підготовку до вбивства міністра оборони Олексія Резнікова та голови ГУР МО Кирила Буданова. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Деталі

За даними слідства, кілером є мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у складі "ЛНР" брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході України. Після повномасштабного вторгнення він був завербований кадровим співробітником російської воєнної розвідки для проведення підривної діяльності. За вбивство кожного з них російські "куратори" обіцяли винагороду у розмірі від 100 до 150 тис. доларів.

Новини за темою: Зеленський пережив понад 12 російських замахів на життя

За завданням координатора з Москви він мав організувати ліквідацію українського військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими.

Це вбивство мало стати "тестовим випробуванням" перед виконанням замаху на керівників оборонних відомств нашої держави.

Контррозвідники Служби безпеки із залученням бійців ЦСО "А" затримали зловмисника у результаті багатоетапної спецоперації на території Волинської області у серпні 2022 року. Під час обшуку у зловмисника виявлено докази злочинних дій, а також паспорт громадянина РФ.

На підставі зібраних Службою безпеки матеріалів суд визнав фігуранта винним за декількома статтями Кримінального кодексу України:

– ст. 111 (державна зрада);

– ст. 14, ст. 27, ст. 115 (готування до вчинення вбивства);

– ст. 260 (участь у непередбачених законом збройних формуваннях);

– ст. 258-3 (участь у терористичній організації).

Раніше Служба безпеки України ліквідувала шахрайську схему на Одещині. Затримано ділка, який видурював гроші у рідні українських воїнів, що загинули під час повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також:
Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
В Україні з'явився новий вид покарання – пробаційний нагляд В Україні з'явився новий вид покарання – пробаційний нагляд