Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

РФ втратила у війні 315 тис. військових, тільки під Авдіївкою ЗСУ знищили 13 тис. окупантів, – розвідка США

Загальна кількість втрат Росії становить майже 90% особового складу, який був задіяний для вторгнення
Джерело: BBC

Розвідка США розсекретила цифри втрат Росії у війні проти України. На сьогодні ЗСУ вбили і поранили 315 тисяч окупантів, повідомляє Reuters.

У доповіді також зазначено, що втрати Москви в особовому складі та бронетехніці української армії відкинули військову модернізацію Росії на 18 років назад, зазначило джерело.

Як ідеться в документі, Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року за участю 360 000 осіб. Відтоді близько 87% від загальної кількості військовослужбовців, з якими вони почали війну, було вбито або поранено.

"Масштаб втрат змусив Росію вжити надзвичайних заходів для підтримки своєї боєздатності. Росія оголосила про часткову мобілізацію 300 тисяч осіб наприкінці 2022 року і пом'якшила стандарти, що дозволяють вербувати засуджених і літніх цивільних осіб", – зазначає американська розвідка.

Втрати РФ під Авдіївкою

У тому ж розсекреченому документі, як повідомляє CNN, розвідка називає кількість російських втрат під час наступу на Авдіївку.

"З моменту початку наступу в жовтні, за нашими оцінками, російські військові зазнали більше ніж 13 000 втрат на лінії Авдіївка – Новопавлівка і більше ніж 220 втрат бойових машин, що еквівалентно втратам шести маневрових батальйонів тільки за технікою", – заявила представниця Ради національної безпеки США Едріен Вотсон.

Нові розсекречені розвідувальні дані свідчать про те, що "Росія, схоже, вірить, що військова безвихідь узимку виснажить підтримку України з боку Заходу і зрештою надасть Росії перевагу, незважаючи на російські втрати та постійну нестачу підготовленого персоналу, боєприпасів і устаткування", – сказав Вотсон.

Раніше ми писали, що ЗСУ атакували російські позиції в смузі дерев на південь від Степового, поблизу Авдіївки та відновили втрачені позиції. 

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів