Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Польські перевізники блокують три пункти попуску на кордоні з Україною. Їхніх вимог Україна не отримала

Наразі українська сторона не отримала офіційних вимог від польських страйкарів
Ситуація на кордоні із Польщею
Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Відучора польські перевізники почали акцію протесту на кордоні з Україною. Наразі вони блокують рух вантажівок на пунктах пропуску "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". При цьому українська сторона і досі не отримала від них жодних офіційних вимог. Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Наша позиція однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для  функціонування ініціативи "Шляхи солідарності"", – наголосили у відомстві.

Також там додали, що його представники постійно перебувають у комунікації з нашим Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію.

Станом на сьогодні офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони, – йдеться у повідомленні.

Новини за темою: Польські перевізники хочуть блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Більшість їхніх вимог виконати неможливо, – Деркач

"За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані", – додали у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Що відомо про ситуацію на кордоні з Польщею?

Вчора польські перевізники розпочали акцію щодо блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон. Про це повідомляла Державна прикордонна служба України.

"Після 13-ї години відбулося поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску "Ягодин – Дорохуськ", "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне". Відмітимо, що ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд", – йшлося у повідомленні.

Зазначалося, що організатори протесту планують пропускати лише по одному вантажному автомобілю на годину. Водночас протестувальники планували пропускати вантажівки з вантажами безпекового, гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються, тощо.

Також у Держприкордонслужбі зазначали, що, за наявними даними, організатори дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусам та легковому транспорту.

У Волинській митниці повідомили, що, за попередньою інформацією, акція протесту триватиме до 3 грудня поточного року.

Раніше ми писали, що польські перевізники перенесли початок блокади кордону з Україною.

Читайте також:
43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів
Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу
Добровольці Українського легіону зможуть без проблем перетинати кордон
У Польщі триває набір до Українського легіону: Туди вступило вже майже 200 добровольців