Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру

За спалені машини зловмисникам обіцяли заплатити тисячу доларів
Спалені автівки
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

П’ятьом мешканцям Києва, які палили машини військових, оголосили про підозру. Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Зазначається, що підозрювані шукали підробіток. І в кінці серпня – на початку вересня цього року отримали повідомлення в Telegram з пропозиціями за тисячу доларів знайти та спалити автомобіль військовослужбовця ЗСУ чи інших військових формувань.

Тож зловмисники взялися шукати такі автівки в районах, де проживають, фотографували їх і надсилали світлини "куратору". А після погодження підпалу купували рідину для розпалювання вогню і чекали ночі, щоб виконати завдання.

"У Голосіївському районі на вул. Ямській двоє молодиків підпалили автівку Chevrolet Tahoe, а в Дарницькому на вул. Урлівській – Mercedes Vito. І в Оболонському районі на вул. Озерній підозрюваний підпалив Niva", – йдеться в повідомленні.

Усі підпали та горіння фігуранти фільмували на свої мобільні телефони, аби потім відзвітувати замовнику. Однак ніхто з паліїв так і не отримав обіцяної винагороди.

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Новини за темою: В Україні викрили вже майже 70 осіб, причетних до підпалів автівок військових і волонтерів

До речі, на початку серпня затримали 16-річного мешканця столиці, який виявився агентом ФСБ і готував серію підпалів у Київському регіоні. Хлопець потрапив "до уваги" окупантів, коли шукав швидкого заробітку в Telegram-каналах.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом