Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Передвиборчі рейтинги Гарріс і Трампа зрівнялися, – ЗМІ

До виборів у США залишилося два місяці
Дональд Трамп і Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

Кандидати в президенти Сполучених Штатів Америки від Республіканської та Демократичної партії – Дональд Трамп і Камала Гарріс – мають приблизно однаковий загальнонаціональний рейтинг за два місяці до виборів. Про це свідчить опитування The New York Times і Сієнського коледжу.

Як показало опитування, рейтинги Гарріс і Трампа приблизно однакові – 48% проти 47% – і майже не змінилися порівняно з аналогічним опитуванням кінця липня, коли президент Джо Байден знявся з виборчих перегонів.

Що стосується так званих ключових штатів, результати в яких визначають долю президентських виборів, то відрив між обома кандидатами там у межах статистичної похибки.

Демократка лідирує у Вісконсині (50% проти 47% у Трампа), Мічигані (49% проти 47%) і Пенсільванії (49% проти 48%), натомість у Неваді, Джорджії, Північній Кароліні та Аризоні в обох кандидатів по 48%.

Як пише NYT, після різкого зростання рейтингу після оголошення кандидатури віцепрезидентки Гарріс постала перед завданням утримати підтримку електорату.

Серед таких ключових категорій виборців, як жінки, молодь і латиноамериканські виборці, вона змогла частково поліпшити позиції. Але підтримкою останніх вона ще не змогла заручитися достатньою мірою.

При цьому понад чверть опитаних американців вважають, що їм потрібно більше дізнатися про Камалу Гарріс.

Нещодавно на національному з’їзді Демократичної партії віцепрезидентка США Камала Гарріс пообіцяла, що підтримуватиме Україну, якщо здобуде перемогу на виборах президента.

Проте пізніше Гарріс дала перше інтерв'ю у статусі претендента на президентське крісло. Примітно, що жодної заяви про Україну у цьому інтерв'ю не було. Гарріс розповіла про плани роботи на посаді глави держави, озвучила основні пункти передвиборчої програми.

 
 
 
Читайте також:
РФ поширювала фейкові відео, які дискредитують президентську кампанію Камали Гарріс
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому