Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Окупанти стратили українського військового, встромивши меч йому в груди

У момент страти український герой був беззбройним і з перев'язаними скотчем руками

Війська РФ. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Російські окупанти влаштували чергову страту українського військового, встромивши меч у груди беззбройного бійця. Відповідні знімки вже поширилися в мережі, також цю інформацію підтвердив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

"Черговий воєнний злочин – росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перев'язаними скотчем руками. Рівень варварства і кровожерливості неможливо осягнути. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими", – написав він.

Також Лубінець поставив питання, "скільки ще світ дивитиметься, як Росія відкрито демонструє нехтування будь-якими нормами і законами".

Він додав, що вже надіслав листи міжнародним організаціям, МКЧХ та ООН, щоб вони зафіксували чергове порушення прав людини з боку Москви.

"Такі показові страти спрямовані на деморалізацію українського суспільства. Однак, бачачи такі дії, ми маємо ставати ще більш рішучими в боротьбі проти агресора", – наголосив омбудсман.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, страта могла статися в Новогродівці Донецької області. На оприлюднених фото видно, що окупанти встромили меч у тіло військовослужбовця Сил оборони України. На зображенні у вбитого військовослужбовця відсутнє екіпірування та липка стрічка на одній з рук. 

Наразі ОГП проводить низку невідкладних слідчих та розшукових дій. Досліджуються обставини вчиненого правопорушення для встановлення причетних та винних осіб.

Прокурори розпочали досудове рослідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Нагадаємо, на початку вересня росіяни демонстративно розстріляли військовополоненого українця. В мережі з'явилося чергове відео, як окупант з автомата розстрілює обеззброєного українського військового.

Як відомо, від початку повномасштабного вторгнення (станом на червень, – ред.) російські загарбники стратили щонайменше 61 українського військовополоненого. Про підозри у цій справі наразі повідомлено лише чотирьом росіянам, винесено один вирок суду.

Читайте також:
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
ЗСУ розширили плацдарм у Курській області, а РФ просувається на Донбасі, – ISW
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції