Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Один удар коштуватиме 1,5 долара: Південна Корея першою у світі збиватиме дрони лазерною зброєю

Зброя Block-I розроблялася протягом п’яти років
Лазерна зброя Block-I
Джерело: відкриті джерела

Південна Корея починає масове виробництво недорогої лазерної зброї під назвою Block-I, яка успішно збивала невеликі безпілотники під час випробувань. Про це пише CNN.

Вона може точно вражати невеликі безпілотні літальні апарати та мультикоптери на близькій відстані. У релізі не вказано вартість зброї, але сказано, що кожен постріл коштуватиме лише близько 1,50 долара.

Який вигляд має ця зброя?

Попередньо відомо, що це транспортний контейнер із лазером, встановленим зверху, і щось схоже на радар або пристрій стеження, встановлений з одного боку платформи. Пристрій має розміри 9 х 3 метри х 3 метри і випускає лазерні промені, які важко виявити до удару.

"Він невидимий і безшумний, не потребує окремого боєприпасу і може працювати лише за наявності електрики", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зброя Block-I розроблялася протягом п’яти років і коштувала понад 63 мільйони доларів.

Раніше повідомлялося, що Південна Корея не матиме жодних перешкод у допомозі летальним озброєнням Україні, якщо Росія буде поставляти КНДР високоточну зброю.

Крім того, Сеул запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до передачі зброї та нафти між Росією та Північною Кореєю.

Читайте також:
КНДР офіційно визнала Південну Корею "ворожою державою"
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон "Чаклун"
Північна Корея висадила в повітря свою частину дороги, яка з'єднує державу з Південною Кореєю