USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Південна Корея надасть зброю Україні, якщо Росія допомагатиме КНДР

Радник з питань нацбезпеки офісу президента Південної Кореї заявив заявив, що РФ має "добре подумати" щодо співпраці з КНДР і докласти зусиль для поліпшення відносин із Південною Кореєю
Південна Корея Україна
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Південна Корея не матиме жодних перешкод у допомозі летальним озброєнням Україні, якщо Росія буде поставляти КНДР високоточну зброю. Про це заявив радник з питань нацбезпеки офісу президента Південної Кореї Чан Хо Чжи, передає Yonhap.

"Все залежить від того, що робитиме Росія. Чи залишиться для нас "червона лінія", якщо Росія передасть високоточну зброю Північній Кореї?", – сказав Чан.

Він додав, що РФ має "добре подумати" щодо співпраці з КНДР і докласти зусиль для поліпшення відносин із Південною Кореєю.

Передісторія

Південна Корея заявила, що перегляне можливість постачання зброї в Україну після того як КНДР та Російська Федерація підписали пакт про взаємну оборону у разі війни.

Крім того, Сеул запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до передачі зброї та нафти між Росією та Північною Кореєю.

Яку зброю може надати Південна Корея для України

Сеул планує зняти обмеження щодо експорту озброєння. Але Південна Корея навряд буде готова віддавати значні запаси свого актуального озброєння і скоріше буде зосереджена саме на комерційних контрактах. При цьому може бути у них максимально зацікавлена і через те, що зброю значно легше продавати, якщо вона має приписку "перевірено у реальному бою".

Також у Сеула є "неліквідні" зразки озброєння. Йдеться про російську бронетехніку, яка була отримана у вигляді виплати за борги. Це загалом 43 танки Т-80У, 67 БМП-3, а також 20 БТР-80, про які вперше йшлося ще у квітні 2022 року. І тепер їх передача стає цілком можливою.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом