Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Норвегія виділила кошти та ліцензію на виробництво снарядів в Україні

Йдеться про дефіцитні 155-мм снаряди

Ілюстративне фото

Джерело: Мілітарний

Норвегія надала ліцензію та профінансує виробництво снарядів 155 мм в Україні. Про це повідомляється на урядовому порталі Норвегії.

Компанія Nammo вже уклала угоду, яка налагодить ліцензійне виробництво артилерійських снарядів українською оборонною компанією за кошти Норвегії.

"Норвегія зараз робить внесок, передаючи боєприпаси зі своїх власних запасів і безпосередньо від промисловості. Тепер Nammo хоче поділитися своїм рецептом з Україною. Це означає, що українські сили можуть отримувати поставки швидше", - заявив міністр оборони Бйорн Арильд Грамм.

За словами міністра закордонних справ Еспена Барт Ейде, для України та власної безпеки Норвегії абсолютно важливо, щоб країна продовжувала підтримувати оборонну боротьбу України.

Новини за темою: Чехія запускає новий проєкт щодо постачання снарядів Україні

Варто зауважити, раніше міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомляв, що можливості українського військово-промислового комплексу втричі більші, ніж закладені в бюджет кошти на 2024 рік. Цього року Україна може витратити на закупівлю озброєння 6 млрд доларів.

Тодіж він зазначив, що Україна веде переговори з іноземними партнерами щодо купівлі за їхні кошти виробів української військової промисловості з подальшою передачею цієї техніки, озброєнь ЗСУ.
Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом