Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Наступ РФ у Донецькій області: Окупанти просунулися майже на всіх напрямках

Путінська армія все ближче підходить до адмінкордону Донецької області

Армія РФ

Джерело: відкриті джерела

За минулу добу російська армія найбільше атакувала у Донецькій області. За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, окупанти просунулися під Часовим Яром, Торецьком, Покровськом і Донецьком. Крім цього, вони мають успіх у Стариці Харківської області.

Харківська область

Армія РФ нещодавно просунулася на північний схід від Харкова і продовжила бої біля Липців, Глибокого та у Вовчанську. Геолокаційні кадри, опубліковані 23 серпня, показують, що російські війська незначно просунулися в межах Стариці – на північний схід від Харкова.

Луганська область

Минулої доби путінська армія продовжувала наступ на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна, але підтвердженого просування не зробили.

Донецька область

26 серпня російські війська продовжили наступальні дії на Сіверському напрямку, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Окупанти здійснили незначне просування на північ від Часового Яру. Геолокаційні кадри, опубліковані 26 серпня, показують, що війська РФ просунулися вздовж вулиці Лісова в центрі Калинівки – на північ від Часового Яру.

Крім того, російські загарбники просунулися на схід від Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 серпня, показують, що російські сили нещодавно просунулися в центрі Дружби (на схід від Торецька). Російські війська також продовжували наземні атаки поблизу та в Торецьку, на схід від Торецька біля Дружби і на південь від Торецька біля Неліпівки.

Також окупанти додатково просунулися на південний схід від Покровська. Опубліковані 26 серпня геолокаційні кадри вказують на те, що війська РФ просунулися до вулиці Ломоносова в мікрорайоні Кишлак у східній Новогродівці.

Також росіяни здійснили незначне просування на захід від Донецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 26 серпня, показують, що російські війська просунулися в полях на північ від Мар’їнки (на захід від міста Донецьк). До того ж 26 серпня російські війська просунулися у напрямку Вугледара (на південний захід від Донецька) на тлі триваючих наступальних операцій у цьому районі.

За даними Генштабу, найбільш активні бойові дії відбувалися на Харківському, Куп’янському, Лиманському, Краматорському, Торецькому, Покровському, Курахівському та Времівському напрямках. Українські захисники продовжують утримувати оборонні рубежі та завдавати ворогу значних втрат, попри постійні атаки з боку окупантів.

Опівночі 27 серпня російські окупанти вдарили по готелю у Кривому Розі (Дніпропетровська область). Станом на ранок відомо про двох загиблих та п'ять поранених.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів